عسل جونمعسل جونم، تا این لحظه: 10 سال و 8 روز سن داره

asal jon

صبحانه

1394/5/15 11:59
نویسنده : zakieh
413 بازدید
اشتراک گذاری

صبحانه

ثابت شده است که بچه هایی که صبحانه می‌خورند در مدرسه تمرکز بیشتری دارند و قدرت یادگیری شان بالاتر است. اما کسانی که صبحانه نمی‌خورند حافظه کوتاه مدت شان صدمه می‌بیند و تمرکزشان در کلاس کم است. صبحانه باید قندهایی که به صورت فوری جذب می‌شوند مانند آب میوه ها، عسل و مربا و همچنین مواد قندی را که دیرتر جذب می‌شوند مانند نان و کیک صبحانه دارا باشد

بهترین صبحانه:
تنوع در مواد صبحانه سبب جلب کودک به مصرف صبحانه می شود و این روش در سنین بالاتر هم رغبت افراد را به صرف صبحانه افزایش می دهد. نان به عنوان منبع تامین انرژی؛ عدسی، پنیر یا تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئین و شیر برای تامین پروتئین، کلسیم، فسفر و بعضی از انواع ویتامین های گروه Bو ویتامین A است که در وعده صبحانه دانش آموزان، باید گنجانیده شود.
یک واحد پروتئین، در وعده غذایی صبحانه به منظور تأمین سوخت مورد نیاز بدن تأمین می گردد، که منبع پروتئین عمدتا در گروه لبنیات وجود دارد. پنیر، پروتئین مرغوب و با مقدار مناسب دارد. با این که تخم مرغ حاوی کلسترول است اما مواد مغذی فراوانی در آن مانند ویتامین ب، فسفر، گوگرد و ... نیز وجود دارد.
مصرف کره نیز به شرط رعایت تعادل و نداشتن اضافه وزن مانعی ندارد. کره همراه مربا، عسل و خرما بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می نماید؛ کره منبع خوبی از ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A و D است. کره بادام زمینی نیز از نظر میزان پروتئین و کالری غنی است.
استفاده از انواع آب میوه طبیعی در کنار این موارد می تواند به تغییر ذائقه در زمان صرف غذا و افزایش تمایل به صرف صبحانه کمک کند. درنتیجه: یک صبحانه کامل می‌تواند شامل نان یا غلات آماده صبحانه، یک لیوان شیر، تکه کوچکی پنیر یا کمی کره و یک قاشق کوچک مربا یا عسل و یک فنجان چای باشد.

لطفاً برای دیدن بقیۀ عکسها به ادامه مطلب بروید...

معرفی یک صبحانه خوب!
دوستان عزیز میخوام یک غذای خوب رو بهتون معرفی کنم که تو فصل سرما یه صبحانه خوب به حساب میاد. البته برای وعده های دیگه هم میشه استفاده کرد.
ارده شیره:
ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده به دست می آید.
ارده را می توان به تنهایی به عنوان یک ماده غذایی برای وعده های مختلف استفاده کرد یا اینکه آنرا با شیره یا عسل مخلوط کرد.خاصیت اصلی ارده و شیره گرمی و انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل سرما که بدن انرژی بیشتری احتیاج دارد مناسب می باشد.
کنجد منبع خوبی برای تأمین کلسیم است و همچنین کلسترول خون را پایین می آورد.
شیره انگور هم مانند انگور دارای مقدار قابل توجهی ویتامین آ، ب وث بوده و ضد نفخ است
در کودکان علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز آنها برای تحرک بالایی که دارند، باعث تقویت حافظه هم می شود.
صبحانه سنین مختلف:

6ماه تا یکسال:
وقتی برای اولین بار به کودک غذا می دهید سعی کنید عادت خوردن صبحانه را در فرزندتان جا بیاندازید. هر چند نوزاد بخصوص اگر با شیر مادر تغذیه شود، قسمتی از شب هم شیر خورده و شاید صبح زیاد گرسنه نباشد ولی حضور او در سر سفره صبحانه در کنار اعضای خانواده مهم است.
برای این گروه سنی حریره بادام یا فرنی صبحانه خوبی است. می توانید مواد لازم را برای مدت مثلا یک هفته آماده کنید. آرد برنجی که خودتان آسیاب و آماده کرده اید و بادام آسیاب شده، اگر مقداری از شیر خودتان را هم بعد از شیر خوردن نوزاد بدوشید می توانید تا دو سه روز در یخچال نگهداری کنید و برای تهیه فرنی و حریره از آن استفاده کنید.
با بزرگتر شدن کودک می توان موادی مانند پوره های مختلف یا زرده تخم مرغ هم برای صبحانه قرار داد. مثلا اگر برای خودتان تخم مرغ آب پز کرده اید نصف زرده آنرا با حریره کودک مخلوط کنید. (معمولا کودکان زرده تخم مرغ را به تنهایی نمی خورند) ماست چکیده را هم میتوان در کنار صبحانه استفاده کرد.
(در غذای کودک زیر یکسال نمک و شکر اضافه نکنید، عسل هم ممنوع است)
یک تا دوسال:
صبحانه را برای این گروه سنی که فعالیت زیادی هم دارند و کم کم دارند از شیر مادر مستقل می شوند جدی بگیرید! یادتان باشد بعد از یکسالگی شیر کودک را بعد از وعده غذای اصلی بدهید تا بیشتر از غذا استفاده کند.
کودک کم کم با غذای سفره آشنا می شود ولی هنوز باید غذا را با مقدار کمتری نمک یا شکر و بدون چاشنی به او بدهید. و نیز باید تغییراتی در غذا بدهید مثلا آنرا له، نرم یا رنده کنید یا آب به آن اضافه کنید و...
یک عدد تخم مرغ، یا سیب زمینی آب پز و تخم مرغ، یا پنیر و نان سبوس دار، یا کره و مربا یا عسل یا خرما، غذاهای رنگین از سبزیجات به ابتکار خودتان، همراه بایک لیوان شیر و آب یک میوه مورد علاقه کودک می تواند نیاز او را تا میان وعده بر طرف کند.
برای این سنین حتما میان وعده قرار دهید. میوه و سبزی و شیر را در برنامه غذایی آنها فراموش نکنید. سعی کنید با غذاهای بیشتری آنها را آشنا کنید.
دو تا 5 سال (پیش دبستانی):
در سن دو سالگی کودک با غذای سفره آشنا شده و عادات او شکل می گیرد. او از شما تقلید می کند پس مراقب رفتارهای تغذیه ای خود باشید.
مواردی که در قسمت قبل گفته شد برای این سنین هم قابل استفاده است. البته توجه داشته باشید که کودک اگر تمایل به خوردن شیر دارد، نباید بیشتر از یک لیوان در هر وعده به او شیر بدهید زیرا مصرف زیاد شیر از رسیدن مواد مغذی دیگر به بدن جلوگیری کرده و باعث سوء تغذیه می شود.
ضمنا در پایان دو سالگی که رشد مغزی و جسمی کمتر می شود، نیاز های تغذیه ای هم کاهش یافته و اشتهای کودک کمتر می شود، در این موارد نگران نشوید، بلکه به منحنی رشد او توجه کنید؛ اگر رشد او روی منحنی است، جای نگرانی نیست.
توجه: به کودک برای خوردن غذا اصرار نکنید زیرا باعث کاهش اشتهایش می شود!

پسندها (4)

نظرات (0)

niniweblog
تمامی حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به asal jon می باشد